166 de misiuni pentru pompierii militari clujeni în perioada 01-03 noiembrie 2024
Buletin informativ cu cele mai importante intervenții desfășurate în weekend de către ISU Cluj.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al județului Cluj a desfășurat 166 de misiuni în perioada 01-03 noiembrie 2024. Dintre acestea, 32 au fost intervenții la accidente rutiere, incendii sau pentru readucerea stării de normalitate. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat nu mai puțin de 134 de cazuri medicale.
Printre cele mai importante misiuni, amintim intervenția de sâmbătă, 02 noiembrie, la un accident rutier petrecut la ieșire din Municipiul Turda, spre Autostrada A3. În accident au fost implicate două autoturisme, însă din fericire nu au existat victime încarcerate. O minoră de 17 ani a primit îngrijiri medicale și a fost ulterior transportată la spital de către echipajul SMURD. La misiune au luat parte pompierii de la Detașamentul Turda.
Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au intervenit duminică, 03 noiembrie pentru a stinge un incendiu care a distrus un autoturism aflat pe raza localității Stolna. Ajunși la fața locului, pompierii au găsit un autoturism ieșit în afara părții carosabile, incendiul manifestându-se generalizat. Nu s-au înregistrat victime, iar flăcările au izbucnit cel mai probabil din cauza unei avarii, care a dus la scurgere de ulei, respectiv carburant. La misiune a luat parte echipajul de la Punctul de Lucru Florești.
Tot duminică, pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca au fost solicitați la un accident rutier petrecut pe strada Avram Iancu din comuna Florești. Odată ajunși la fața locului, salvatorii au găsit o autoutilitară răsturnată, respectiv un autoturism avariat. Nu au existat victime încarcerate, însă un bărbat de aproximativ 35 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind ulterior transportat la spital.
În final, vă readucem în atenție faptul că numeroase incendii se produc în bucătăriile locuințelor, din cauza mâncării uitate pe foc. Iată câteva măsuri de siguranță care te pot ajuta să previi riscul unei asemenea situații:
• Nu lăsa mâncarea nesupravegheată! Chiar și câteva minute de neatenție pot duce la incendii. Rămâi în apropierea aragazului sau cuptorului atunci când gătești.
• Fii atent la uleiul încins! Uleiurile pot lua foc foarte repede la temperaturi înalte. Dacă un vas cu ulei ia foc, NU folosi apă pentru a-l stinge! Acoperă-l cu un capac, un prosop ud sau o pătură de incendiu.
• Curăță grăsimea depusă! Depunerile de grăsime pe hotă, aragaz sau cuptor pot fi ușor inflamabile.
• Ține un stingător de incendiu în bucătărie și asigură-te că știi cum să îl folosești. Este bine să fie la îndemână și să fie verificat periodic.
• Verifică aragazul și cuptorul înainte de a pleca de acasă! Asigură-te că toate plitele și cuptorul sunt închise după ce ai terminat de gătit.
• Ține materialele inflamabile la distanță! Prosoapele, hârtia, șervețelele și alte obiecte inflamabile trebuie să fie la o distanță sigură față de sursele de foc.
Gătește în siguranță! Ai grijă de tine și de cei dragi! Accesează platforma Fii pregătit și învață cum să te protejezi în diverse situații de urgență!
Compartimentul Informare și Relații Publice