178 de intervenții pentru pompierii militari clujeni în perioada 25-27 octombrie 2024
Cele mai importante misiuni desfășurate de către salvatorii ISU Cluj
Pompierii clujeni au desfășurat 178 de misiuni în perioada 25-27 octombrie 2024. Dintre acestea, 36 au fost intervenții la accidente rutiere, incendii sau pentru readucerea stării de normalitate. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 142 de cazuri medicale.
Printre cele mai importante misiuni, amintim intervenția desfășurată în primele ore ale zilei de sâmbătă, 26 octombrie. Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați să stingă un incendiu produs la o cabană situată în localitatea Băișoara. Incendiul s-a manifestat în jurul hornului, pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost hornul izolat necorespunzător.
Tot sâmbătă, 26 octombrie, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit pentru a stinge un incendiu care a cuprins un autoturism aflat pe autostrada A3, în apropiere de municipiul Câmpia Turzii. Incendiul s-a manifestat generalizat, însă din fericire nu au existat victime. Cel mai probabil, flăcările au izbucnit din cauza unei defecțiuni electrice la compartimentul motor.
Pe parcursul serii de sâmbătă, un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca a intervenit la un accident rutier petrecut pe Calea Florești din municipiul Cluj-Napoca. Din păcate, în urma accidentului a rezultat decesul unui pieton, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 27 de ani.
În vinal, vă reamintim faptul că se apropie sezonul rece, așa că prevenirea situațiilor de urgență este cea mai importantă.
Astfel, vă îndemnăm să verificați cu grijă sobele/şemineele, canalele şi coșurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.
— tencuiți şi spoiți cu var partea din pod a coșului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor.
— curățați canalele şi coșurile de fum premergător sezonului rece şi apoi periodic.
— nu introduceți în sobă/şeminee lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsați ușa de la focar deschisă şi nu supraîncălziți sobele/şemineele.
— nu lăsați copiii nesupravegheați, în încăperi unde sunt în funcțiune astfel de mijloace de încălzire.
Toate măsurile de siguranță sunt disponibile pe platforma www.fiipregatit.ro, precum și pe aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență.
Compartimentul Informare și Relații Publice